IT Security, Nyheter

Stoppa Spear Phishing med Barracuda Sentinel

Har du funderat över om du är för öppen på sociala medier? Eller kanske känner du någon som ofta publicerar ingående information om sig själv och sina intressen på nätet? Spear Phishing utgör ett stort hot mot dagens organisationer och bygger på lömska personifierade och riktade angrepp där cyberkriminella utnyttjar information på nätet för att lura till sig resurser.

Från Phishing till Spear Phishing

Phishing är ett känt problem för de flesta organisationer och många användare har lärt sig att känna igen upplägget för ett phishing-email. Varningsklockorna börjar ringa när vi får ett mail som ser ut att komma från vår bank eller en stor medlemssite med uppmaningar om att klicka på länkar och lämna ut våra uppgifter. Spear Phishing gör det hela mer komplicerat.

Spear Phishing är inte en slumpmässig attack som designats för att fånga in vilken användare som helst. Istället ägnar cyberkriminella stora resurser åt kartläggning av information på nätet och Social Engineering för att skapa en utstuderad attack, riktad mot specifika användare. Ett vanligt upplägg är att cyberkriminella utger sig för att vara en person som offret litar på, som en kollega eller chef.

När kontakt upprättats målas en akut situation upp där offret ombeds utföra ekonomiska transaktioner eller överföra känslig information – direkt i händerna på cyberkriminella. Hur skulle dina användare reagera? Business Email Compromise (BEC), till följd av bland annat Spear Phishing, kostar verksamheter världen över enorma summor pengar och skadar varumärkens rykte.

Cyberkriminella använder bedrägliga metoder som manipulerade domännamn och stulna konton för att efterlikna legitima användare. Genom att skicka personligt utformade mail tar de sig igenom traditionella säkerhetslager och hamnar i dina användares inkorgar.

Barracuda Sentinel

Barracuda Sentinel stoppar dessa attacker innan de når dina användare med marknadens första AI-baserade lösning för realtidsskydd mot avancerade Spear Phishing-attacker, Account Takeovers och andra sofistikerade cyberbedrägerier. Sentinel använder artificiell intelligens för att lära sig varje användares unika kommunikationsmönster för att kunna identifiera skadliga intrångs- och bedrägeriförsök.

Till skillnad från traditionella Email Gateways integrerar Sentinel direkt med Microsoft Office 365’s API för att kunna upptäcka attacker från både interna och externa avsändare, inklusive de som redan skulle kunna finnas i användarnas inkorgar. Barracuda Sentinel är designad som en enkel ”set and forget” molntjänst som skyddar hela din O365-miljö.

Vi har samlat några av fördelarna med Barracuda Sentinel nedan. Du kan också läsa databladet för Sentinel här.

Stoppa personifierade email-attacker

Traditionella mailfilter är aktiva framför din mailserver och kan därför inte identifiera hot som redan nått användarnas inkorgar. Sentinel agerar inifrån O365 och använder artificiell intelligens för att identifiera tecken på Spear Phishing och Account Takeover.

Skydda din verksamhet från Account Takeover

Att cyberkriminella kapar konton är en av de största utmaningarna för att stoppa Spear Phishing. Sentinel upptäcker försök att ta över konton och blockerar email-attacker som kommer från kapade konton.

Förebygg missbruk av er domän med DMARC

Låt inte cyberkriminella utnyttja er domän för att utföra email-attacker. Sentinel skyddar ert varumärke genom förenklad rapportering och analys via DMARC.

Identifiera och säkra dina riskanvändare

Sentinel använder maskininlärning för att automatiskt identifiera de användare i din organisation som har störst risk att bli utsatta för en riktad attack.

Kontakt

Har du frågor eller önskar en dialog omkring Barracuda Sentinel eller andra lösningar från Barracuda, tveka inte att kontakta oss. Vi är redo att besvara dina frågor.