IT Security, Nyheter

Barracuda: Nya CloudGen WAN ger säkrare publika moln med Microsoft Azure

20 juli 2020. Nya Barracuda CloudGen WAN ger företag och tjänsteleverantörer en dynamisk säkerhetslösning för publika moln med Secure Access Service Edge (SASE). Det är den första säkra globala SD-WAN-tjänsten som byggts in i Microsoft Azure och den har flera smarta standardkonfigurationer, till exempel möjlighet till timfakturering via Azure Marketplace.

Nya Barracuda CloudGen WAN ger säkrare publika moln med Microsoft Azure

Den nya tjänsten gör att man kan koppla ihop hubbar via Microsoft Global Network. Hela nätverket kan sedan anpassas efter aktuell trafikbelastning och på så sätt optimera nätverksprestandan och minimera kostnaderna.

– En renodlad molnstrategi kräver en helt annan typ av åtkomst. Vi har investerat stort i Microsoft Office 365 genom hela organisationen och traditionell anslutning räcker inte längre. Vi behöver en lösning som levererar applikationsprestanda och därför flyttar vi nu fram positionerna med Barracuda CloudGen WAN, säger Leon Sevriens, IT-chef på Humankind, en stor organisation i Nederländerna som erbjuder daghem och eftervård med över 3 000 anställda och över 450 platser.

Av Barracudas senaste rapport ”Secure SD-WAN: The Launch Pad into Cloud” framgår att SD-WAN används av mer än hälften av företag som arbetar med säkra publika moln. Enligt rapporten kan SD-WAN ta sig an de två främsta säkerhetsutmaningarna som organisationer står inför när det gäller publika moln: brist på åtkomstkontroll och omdirigering av nätverkstrafik.

Molnutvecklad och säker SD-WAN
I dag måste organisationer vara redo att snabbt anpassa sig till nya förutsättningar. Enligt Gartner består ett företag inte längre av en plats utan i stället av en uppsättning dynamiska funktioner som levereras vid behov – som en tjänst från molnet.

– Med en säker allt-i-ett-lösning för SD-WAN som är inbyggd i det publika molnet kan företag äntligen göra övergången till publika molninstallationer både snabbare och säkrare. Vi uppskattar det förhållande vi har utvecklat med Microsoft under åren. Nu har vi under många månader tillsammans integrerat Barracudas SD-WAN-teknik med Microsoft Azure Virtual WAN Hubs. Framtidens nätverk finns i det publika molnet, säger Hatem Naguib, COO på Barracuda.

– Molnutvecklad och säker SD-WAN-teknik, som den nya CloudGen WAN-tjänsten från Barracuda, ger en snabb, pålitlig och direkt väg till Microsoft Azure. Vi är glada över samarbetet med Barracuda. Det gör att vi kan hjälpa våra gemensamma kunder att optimera sin nätverksprestanda, säger Yousef Khalidi, koncern-vd för Azure Networking på Microsoft.

Läs mer om Barracuda CloudGen WAN här.

Mer information på engelska: 

Den här artikeln är skriven av Barracuda. För fler nyheter, besök Barracudas blogg på Mynewsdesk.

Kontakta oss

Vill du veta mer om Barracudas säkerhetslösningar? Vi hjälper dig gärna med produktinformation, goda råd och prisförslag. Fyll i formuläret så återkommer vi inom kort, eller hör av dig direkt på:

Telefon: +46 8 1244 10 50
E-mailsales@secdatacom.se