IT Security, Nyheter

Barracuda optimerar säkerheten och användarupplevelsen i O365 med Microsoft Virtual WAN

Barracuda stärker nu sitt erbjudande inom SD-WAN-teknologi och molnsäkerhet med förbättrad funktionalitet i CloudGen Firewall för anslutning till Office 365 och Microsoft Azure Cloud. Den nya integrationen ger användare av CloudGen Firewall möjligheten att skapa lokala breakout-policys som förbättrar användarupplevelsen, stärker säkerheten och reducerar driftkostnaderna. Läs mer nedan.

Förbättra användarupplevelsen, stärk säkerheten och reducera driftkostnader

I takt med att fler verksamheter väljer att övergå till molntjänster som Office 365 växer behovet av nätverksfunktioner som kan förenkla migrationen utan att göra avkall på användarupplevelsen.

Även om SD-WAN tenderar att vara enklare att konfigurera än traditionell routing kan det leda till oönskad komplexitet om det bara läggs på lager ovanpå befintlig infrastruktur. Med Barracudas nylanserade SD-WAN-teknologi kan verksamheter med CloudGen Firewall reducera komplexiteten i nätverket genom att ersätta befintliga routrar med den nya tekniken.

 

Den nya funktionaliteten i CloudGen Firewall gör det möjligt att skapa lokala breakout-policys i Azure Virtual WAN för O365-trafik. Specifik trafik kan då styras förbi proxy eller andra vägval och riktas direkt till önskad Microsoft-tjänst. På så vis förbättras användar-upplevelsen samtidigt som WAN-kostnaderna kan reduceras.

Den O365-policy som anges i Azure Virtual WAN konfigureras automatiskt och får genomslag i varje Barracuda CloudGen Firewall som är ansluten till Azure Virtual WAN. Det säkerställer att trafiken alltid dirigeras optimalt efter Microsofts rekommendationer.

Mer information

Anslutning och konfiguration av CloudGen Firewall med Azure Virutal WAN är helt automatiserad, vilket gör det enkelt att komma igång med lösningen. Användare behöver bara fylla i autentiseringsinformation och klicka på ”anslut”. Integrationen är tillgänglig redan nu och den nya funktionaliteten kan utnyttjas av organisationer som använder Azure Virtual WAN. Läs mer via länkarna nedan.

Läs mer om Barracuda CloudGen Firewall for Azure Virtual WAN här

Läs mer om Barracuda CloudGen Firewall här

Vill du veta mer?

Vi hjälper dig gärna med att komma igång med CloudGen Firewall eller andra teknologier från Barracuda. Tveka inte att kontakta oss för mer information eller hjälp med offert.