IT Security, Nyheter

Rapport: Gartner Market Guide for Mobile Threat Defense 2019

Nyligen släppte Gartner en rapport som beskriver marknadsläget för lösningar inom Mobile Threat Defense (MTD). Bland annat beskriver rapporten vilka funktioner och användningsområden som är viktiga att ta hänsyn till idag och hur IT-ansvariga bäst kan utvärdera och implementera lösningar för MTD. Check Point SandBlast Mobile är en av produkterna som har utvärderats.

Läs mer om varför en MTD-lösning är ett viktigt komplement till MDM/UEM och ta del av Gartners rapport nedan.

Varför behövs Mobile Threat Defense?

För många organisationer är det avgörande att medarbetare kan arbeta flexibelt via sina mobila enheter, oavsett var de befinner sig för stunden. Men det kräver inte sällan att anställda ges åtkomst till företagsresurser via enheter som är både osäkra och opålitliga.

De flesta verksamheter möter den utmaningen med att implementera lösningar för Mobile Device Management (MDM) eller Unified Endpoint Management (UEM). Det ger IT-administratörer möjlighet att hålla den mobila infrastrukturen uppdaterad och under kontroll – men det är inte tillräckligt för att skydda mobila enheter från cyberattacker.

Därför kan en lösning för Mobile Threat Defense (MTD) utgöra ett nödvändigt komplement, särskilt för verksamheter där anställda har tillgång till kritiska resurser eller känslig information via sina mobila enheter.

Lösningar för MTD syftar till att säkra mobila enheter från olika typer av illvilliga attacker som exempelvis kan äventyra känsliga data, komma åt inloggningsuppgifter eller som möjliggör för cyberkriminella att använda enheten som en passage till verksamhetskritiska resurser.

Garner’s rapport

Läs Gartner’s guide till lösningar för MTD och ta del av utvärderingen av bland annat Check Point SandBlast Mobile.

"By 2020, 30% of organizations will have MTD in
place, an increase from less than 15% in 2019"
- Gartner, 2019 -

Check Point SandBlast Mobile

Check Point SandBlast Mobile är en ledande MTD-lösning som skyddar användare från hot mot mobila enheters operativsystem, applikationer och nätverk. SandBlast Mobile erbjuder marknadens högsta catch rate utan att påverka varken prestanda eller användarupplevelsen. Dessutom inkluderar SandBlast Mobile teknik som:

  • Blockerar zero-day malware
  • Motverkar phishing via appar
  • Blockerar enheter från att skicka data till botnets
  • Stoppar infekterade enheter från att komma åt företagsapplikationer
  • Skyddar mot hot utan att vara beroende av management-plattformar

Dessutom integrerar SandBlast Mobile med flera tillverkare av marknadsledande UEM-lösningar, bland annat MobileIron. Läs mer om integrationer med andra tillverkare här.

Vill du veta mer?

Vi berättar gärna mer om Check Point SandBlast Mobile eller våra andra lösningar för mobil infrastruktur. Fyll i formuläret så återkommer vi inom kort, eller hör av dig direkt på:

Telefon: +46 8 1244 10 50
E-mailsales@secdatacom.se