IT Security

Säkra användarnas endpoints med Ivanti Endpoint Management

Har du koll på säkerheten för dina medarbetares hemarbetsplatser?

Det har nog aldrig funnits så många aktiva hemarbetsplatser som det just nu gör på grund av den rådande pandemin. För många verksamheter har övergången till distansarbete fungerat bra men när medarbetare som tidigare utgått från en ordnad kontorsmiljö nu arbetar hemmavid finns risken att säkerheten har kommit i andra hand.

Det vet inte minst de cyberkriminella som har tagit tillfället i akt att rikta in sig på osäkrade hemanvändare. Därför är det kanske viktigare än någonsin att få kontroll över hemarbetarnas enheter - vilket enkelt låter sig göras med en bra Endpoint Management-lösning!

Ansvaret ligger inte hos den enskilda användaren

Det går inte att överlåta ansvaret för säkerheten och uppdateringen av konfigurationer till den enskilda hemanvändaren. Har de till exempel installerat den senaste patch-uppdateringen för sitt OS, ställt in de korrekta säkerhetsinställningarna för sin enhet eller installerat ett effektivt antivirusprogram? Svaret är tyvärr ofta nej. Många användare tar för givet att ansvaret för säkerheten ligger på IT-avdelningen, precis som de är vana vid.

Ta kontrollen över dina medarbetares endpoints – innan någon annan gör det
Hantering och administration av organisationen endpoints är ofta en av de mest resurskrävande uppgifterna för IT-ansvariga och arbetets omfattning ökar i takt med att fler klienter tillkommer. Men så behöver det som tur är inte vara. Ett av de bästa sätten att få överblick och kontroll över enheterna, samtidigt som man säkerställer hög produktivitet för den enskilda användaren, är att implementera en Ivanti Endpoint Management-lösning.

Ivanti Unified Endpoint Manager

En samlad lösning för administration av alla devices och användarprofiler

Oavsett om du väljer en molnbaserad eller “on-premise”-lösning så kan du med Ivanti Endpoint Manager adminstrera alla endpoints och användarprofiler från ett centraliserat management. Oavsett vilka enheter eller operativsystem som används, kan du bland annat hantera:

  • Policys och processer för enskilda användare eller grupper och tillhörande enheter
  • Distribution av mjukvara och säkerhetsuppdateringar

Unified Endpoint Management till alla enheter

Ivanti Endpoint Manager ger dig möjlighet att administrera varje användare och alla enheter de kan tänkas använda. I nedan tabell får du en snabb överblick över de managementfunktioner som ingår:

Testa Ivanti Unfied Endpoint Manager utan kostnad

Om du är intresserad av att testa hur effektiv lösningen är kan du prova utan kostnad. Du får tillgång till hela Ivanti Endpoint Management Suite:
Ivanti Endpoint Manager och Ivanti Endpoint Security for Endpoint Manager.

Har du frågor?

Vi berättar gärna mer om Ivantis lösningar för Endpoint Management. Fyll i formuläret så återkommer vi inom kort, eller hör av dig direkt på:

Telefon: +46 8 1244 10 50
E-mailsales@secdatacom.se