Nyheter, Unified Communications

Rumslösning för Microsoft Teams

Yealink MVC400 är speciellt framtagen för Microsoft Teams Rooms System och har därför ett igenkännligt och intuitivt gränssnitt som styrs via en 8" touch-skärm. MVC400 är den idealiska lösningen för mötesrum med plats för 6-8 personer.

Komplett Microsoft Teams Rooms-upplevelse

För mindre möteslokaler är MVC400 den idealiska lösningen. Användarna får en komplett upplevelse av Microsoft Teams Rooms via en 8” touch-skärm med 3,5 millimeters uttag för headset. En videobar med 4K kamera, 133° objektiv och så kallad autoframing säkerställer att det alltid är fokus på mötesdeltagarna. Högtalare och mikrofon är inbyggda i videobaren för att ge en optimal ljudupplevelse. Skärminnehåll kan enkelt delas trådlöst via Teams-klienten och USB-dongel eller så kan man välja att dela via USB-C eller HDMI-kabel. Datorn som driver systemet är en MCore Mini-PC som kan monteras bakom möteslokalens bildskärm med hjälp av det medföljande väggbeslaget – eller på annat sätt som passar installationen. På så vis kan onödigt många kablar på mötesbordet undvikas och man slipper dessutom störande ljud från datorenheten.  

Ett samlat system
Videobar, touch-skärm & mini-pc

UVC40 videobar

Virtuella möten med AI-teknologi Med hjälp av AI-teknologi som Auto Framing och Speaker Tracking blir både ljud- och bildupplevelsen i det virtuella mötet betydligt mer verklighetstrogen.  20MP kamera med bred bildvinkel Den inbyggda kameran är utrustad med en 20MP SONY 1″ CMOS i UHD 4K-kvalitet. Med 133° bred bildvinkel syns alla deltagare i mötet utan att kameran behöver justeras. Även i mörka möteslokaler med dålig ljussättning, eller i utrymmen med starkt bakgrundsljus, justeras ljusstyrkan automatiskt för att ge en klar och tydlig bild. Elektrisk Lens Cap Kameran på UVC40 har en elektrisk Lens Cap som automatiskt öppnas när videomötet startar och sluter sig igen när enheten inte längre används. Det är måhända en liten detalj i sammanhanget men ändå en feature som har betydelse, om man vill vara säker på att inte vara iakttagen när man inte använder utrustningen.

MTouch II, touchpanel

Native Microsoft Teams användargränssnitt Lösningen är helt integrerad med Microsoft Teams och har därför ett igenkännligt och intuitivt gränssnitt. Fullständig kalender-integration med möteslokalens bokningar, “one-touch to join”, kontakt- och proximity-join gör Teams Room Systems till de mest intuitiva och användarvänliga av mötesrumslösningar. Inbyggd rörelsedetektor I den 8″ stora touchpanelen finns en inbyggd rörelsedetektor som automatiskt registrerar när det kommer en eller flera personer in i rummet. Detta för att automatiskt kunna starta upp systemet så att mötesdeltagarna omedelbart kan inleda sitt Teams-möte.

MCore Mini-PC

Enkel installation  MCore Mini-PC är speciellt utvecklad för videomöteslokaler. Anslutningarna är designade för att vara enkla att installera samtidigt som kablar och uttag säkras och skyddas på bästa möjliga sätt.

Trådlös delning av innehåll

Med en WPP20 Wireless Dongle (tillbehör) är det enkelt att dela innehåll. Anslut WPP20 till USB-porten och du är redo att dela innehåll till övriga mötesdeltagare. Det är givetvis också möjligt att dela innehåll via en HDMI- eller US-C-port.

Vill du veta mer?

Vill du ha ytterligare information omkring Yealink MVC400 eller andra lösningar för Microsoft Teams? Fyll i formuläret så återkommer vi inom kort, eller hör av dig direkt på: Telefon: +46 8 1244 10 50 E-mailsales@secdatacom.se