IT Security, Nätverk, Server/Storage, Unified Communications

Lösningar för effektivt och säkert distansarbete

De aktuella rekommendationerna för att minimera spridningen av coronaviruset innebär att många nu uppmuntras att arbeta hemifrån. Vi har de digitala verktygen som krävs för en effektiv och säker hemarbetsplats så att medarbetare som kan hålla sig hemma kan fortsätta sitt arbete så smidigt som möjligt.

SEC DATACOM har en bred portfölj av produkter och lösningar för ett välfungerande distansarbete och vi finns redo att hjälpa dig med goda råd, priser och leverans.


Fyra korta för en effektiv och säker hemarbetsplats

Fundamentet för en bra arbetsplats hemma är en PC med en bra skärm, mus, tangentbord och en bra internetförbindelse. Men det är flera faktorer och verktyg som kan säkra och effektivisera medarbetare som arbetar hemifrån ytterligare:

Skydda användarna och verksamhetens data.
Det är också viktigt att tänka på IT-säkerhet när anställda jobbar hemifrån. Om medarbetaren använder sina egna datorer, skyddas dessa tillräckligt bra? Om till exempel en klient har ett malware är det stor risk för att det finns en ”öppen dörr” till företagets nätverk. Se till att det finns en säker VPN-lösning och ett effektivt antivirusskydd.
Kapaciteten i datacentret kan behöva utökas.
När fler medarbetare arbetar hemifrån och därmed använder virtuell kommunikation i större utsträckning kan detta innebära ett ökat behov av bandbredd och processorkraft.
Håll kontakten med kunder och kollegor.
Många verksamheter använder i dag samarbetsverktyg som t.ex. Microsoft Teams, Skype for Business, Zoom eller Pexip. Med en relativt liten investering i ett bra headset och kamera kommer kvalitén på det virtuella mötet kunna öka markant.
Säkerställ stabil uppkoppling/wifi i hemmet.
Om både mamma och pappa arbetar hemifrån samtidigt som barnen streamar TV kan det krävas åtgärder för att säkra upp leveransen i nätverket. En bättre WiFi-lösning, eller åtminstone en extra accesspunkt kan vara lösningen för detta. Behöver du inreda garaget som hemmakontor och där saknar internetuppkoppling helt, kan en egen 4G/LTE-router ge dig en dedikerad uppkoppling som heller inte belastas av barnens internetanvändande.

Utvalda produkter och lösningar till hemarbetsplatsen

Ljud och bild till virtuella möten
Headset, videosystem och virtuella mötesrum

Poly/Plantronics headset
Plantronics har marknadens bredaste sortiment av professionella headset. Utbudet täcker olika typer av behov, från medarbetaren på hemmakontoret till kollegorna på kundservice och konsulter ute på fältet. Se mer information här

Mobila kameror och videosystem för mötesrum
Kameror för personlig användning och videosystem för mötesrum från Poly och Yealink

SEC Meetings – virtuella mötesrum
Med SEC Meetings är det enkelt att hålla virtuella möten, oavsett val av plattform – allt som krävs är en webbrowser.  Det är dessutom enkelt att få SEC Meetings-tjänsten implementerad och att komma igång.

Läs mer
LAN/nätverk
4G/LTE-routrar, WiFi-accesspunkter, switchar

WiFi-accesspunkter
Vi har alltid ett stort urval av accesspunkter i lager från:

4G/LTE-routrar
Har du inte tillräcklig internetuppkoppling där du behöver arbeta så är en 4G/LTE-router från Digi eller Teltonika den rätta lösningen för dig.

Läs mer
Säkerhetslösningar för hemanvändaren
Effektivt skydd för klienter och remote access VPN.

Remote access / VPN
SEC DATACOM levererar fjärråtkomst och VPN-lösningar till både mobila och stationära klienter från ledande tillverkare som Check Point, Barracuda, Zyxel och Tosibox. De har alla sina fördelar, men det gemensamma för lösningarna är att de kan implementeras parallellt med den befintliga infrastrukturen. Detta minimerar risken för avbrott i den befintliga infrastrukturen medan man implementerar mer kapacitet för fjärranslutna användare.

Check Points lösning skapar möjlighet att ge tillgång till interna system via en webbproxy, vilket gör att anställda via en webbläsare kan komma åt interna webbaserade system via sin egen privata utrustning utan att behöva installera lokala VPN-klienter.

Antivirus
Om anställda behöver använda sin privata dator för hemarbete så är det viktigt att skydda dessa klienter säkert och effektivt, för att minimera risken för säkerhetsrelaterade avbrott.

Vi samarbetar med flera antivirus-leverantörer, som kan leverera molnbaserat skydd för era kunder:

Läs mer
Optimering av datacentret
Extra server/storage-kapacitet och rack-space

Finns det behov av ytterligare rackspace – PDU’er, UPS, Micro datacenter, etc. – är vi distributör för APC Schneider.

Läs mer

Aktuella kampanjer

Headset och videosystem till kampanjpriser

Många möjligheter att träffas virtuellt.

Du vet säkert hur stor betydelse bra ljud, en skarp bild och intuitivt gränssnitt kan ha för att ett videomöte ska bli bra. Vi har sammanställt ett antal kampanjer för dig på utvalda Unified Communications-produkter som kan hjälpa dina kunder att få den bästa upplevelsen, nu när behovet och önskan att mötas virtuellt är mer aktuell än någonsin.

Behöver du hjälp?

På SEC DATACOM har vi naturligtvis tagit myndigheternas rekommendationer på allvar - för våra anställdas skull, men också för dig som partner. Alla våra friska medarbetare är igång från sina hemarbetsplatser och är tillgängliga och redo att hjälpa dig.

Vi är tillgängliga och redo att hjälpa dig.
Andreas Viggen
Account Manager
Telefon: +46 70 479 58 83
Elvis Ekman
Customer Operations
Telefon: +46 72 327 13 35
Jeppe Gadd
Partner Account Manager
Telefon: +46 70 595 32 10
Lena Gulliksen
Managing Director
Telefon: +46 73 366 06 15
Mattias Gustafsson
Partner Account Manager
Telefon: +46 73 366 69 40
Mattias Majgren
Technology Architect
Telefon: +46 73 423 25 53
Michael Karletorp
Partner Account Manager
Telefon: +46 73 366 68 10
Mikael Qvarfordt
Customer Operations Manager
Telefon: +46 72 722 34 34
Peter Magnusson
Product Manager
Telefon: +46 72 220 86 04